PC Press info: software, hardware, peopleware

Samo najfinije

Prada Phone by LG 3.0 namenjen je mušterijama kojima su podjednako važni i tehnika i dobar izgled – jer u ovom slučaju kvalitet je zagarantovan.

Saradnja koja je započela 2006. između korejskog stručnjaka za elektroniku LG-a i modnog brenda Prade, plodna je već treći put. Nakon jednog telefona sa ekranom osetljivim na dodir i jednog sa tastaturom, sada se pojavio i prvi smart telefon, Prada Phone by LG 3.0 i košta 699 evra. Nije ni čudo što smo ovaj dizajnerski primerak odmah želeli da testiramo u laboratoriji.

Elegantan i ekskluzivan

Već samo pakovanje veoma je upečatljivo, crni karton liči na saffiano-kožu svojstvenu Pradi. Smart telefon se nalazi na somotnom jastučiću. Iznenadilo nas je što pored standardnog pribora kao što su uputstvo, kabl za prenos podataka i punjač, korisnik u kutiji pronalazi i elegantan In-Ear-Headset. Pored toga, moguće je posebno naručiti i doking-stanicu sa HDMI-priključkom za televizor, Bluetooth-Headset i razne torbice. Podrazumeva se da je sve to izrađeno podjednako elegantno.

Međutim, posvetimo pažnju glavnoj zvezdi: najdeblji deo Prade Phone by LG 3.0 iznosi 9,5 milimetara, a privlačno izgledaju i njegove zaobljene ivice kućišta i mat hromirani okvir ekrana. Na čeonoj strani se pored utičnice za slušalice od 3,5 mm nalazi Micro-USB-priključak sa kliznim poklopcem, kao i dva tastera, jedan za uključivanje i isključivanje ekrana i jedan za kameru. Poklopac za bateriju takođe krasi saffiano-šara. To što je poklopac napravljen od plastike, ne uklapa se sasvim u, sve u svemu, izuzetno plemenit dizajn. Ipak, to nimalo ne remeti utisak da ovaj smart telefon odlično leži u ruci.

Ekran postavlja nove standarde

Spreda sve izgleda mnogo finije; ekran je zaštićen staklom. Ispod se krije 4,3-inčni Nova-TFT-ekran sa izuzetnim osvetljenjem i rezolucijom od 480 x 800 tačaka. Osvetljenost od neverovatnih 800 cd/m², vrednost koju je naveo LG uređaj koji smo testirali, doduše, ne postiže, međutim, nakon što smo ga podvrgli simulaciji bleštavog sunčevog osvetljenja postigao je rezultat od 705 cd/m², što je najbolja vrednost od svih ekrana ove veličine. Podrazumeva se da je prikaz fotografija i video-zapisa vrhunski. Ispod ekrana nalaze se četiri uobičajena senzorska tastera sa neobično lepo iscrtanim simbolima.

Prilagođena korisnička površina

Ovaj Pradin smart telefon nije samo spolja izuzetno elegantan, i korisnička površina ovog modela zasnovaog na Android-u 2.3.7 (navodno će uskoro postojati mogućnost ažuriranja na Android 4.0) posebno je prilagođena. Ovde preovladavaju crna i bela boja. Samo Google-ovi simboli i aplikacije koje je preuzeo sam korisnik su šareni. Ali ni to zadugo: specijalan program omogućavaće ubuduće da i oni budu prikazani u plemenitoj dvobojnoj verziji. U trenutku kada smo testirali ovaj model ta alatka još nije bila dostupna.

Početni ekran Prada Phone-a ima sedam nivoa koje korisnik može da individualizuje vidžetima, linkovima i fasciklama. Baš kao i glavni meni, čiji prikaz i redosled možemo da podesimo, tako su i vidžeti prikazani u crno-belom Prada-dezenu, pa sve izgleda ujednačeno. Rukovanje funkcioniše bez teškoća, a velika brzina Prada Phone-a by LG 3.0 omogućava brzo skrolovanje kroz nivoe menija.

Kako se Prada Phone by LG 3.0 pokazao na strogim connect-ovim laboratorijskim testovima, pročitajte u majskom broju časopisa connect koji je u prodaji od 19. aprila


* Ovaj tekst je star 942 dana, pa neke činjenice u međuvremenu mogu biti izmenjene

Srodne vesti:
One Trackback/Ping